لیست اختراعات سيد حسين حسينيان
زمينه ي فني اختراع با توجه به قوانين تحليل مدار هاي الكتريكي و بررسي سيستم هاي قدرت طراحي و اجرا شده است در نتيجه در طبقه بندي بين المللي در گروه برق قرار مي گيرد. با توجه به اهميت پايداري وامنيت شبكه هاي انتقال انرژي الكتريكي و با در نظر گرفتن عواملي كه سبب بروز خطا در شبكه مي گردند همواره استفاده از تجهيزاتي مثل ترانسفورماتور در شبكه برق مطرح مي شود. تمامي ترانسفورماتورهاي به كار رفته در شبكه برق، در معرض وقوع پديده فرورزونانس هستند كه اين پديده در بيشتر مواقع باعث از بين رفتن ترانس ها مي شود. توسط اين اختراع قابليت كنترل و كاهش اضافه ولتاژهاي ناشي از فرورزونانس فراهم شده است. اين اختراع شامل دوبخش عمده ي المان كاهش دهنده فرورزونانس و مدار كنترل وصل و قطع مدار كاهش دهنده اضافه ولتاژهاي فرورزونانسي به ترانسفورماتور مي باشد كه از اين طريق مي توان اضافه ولتاژها را تا حد خيلي زيادي كاهش داد بدون اينكه تاثيري روي عملكرد ترانسفورماتور داشته باشد. كاربرد هاي مدار پيشنهادي در چندين زمينه از جمله كاهش جريان خطا، كاهش اضافه ولتاژهاي فرورزونانسي و قابل پياده سازي روي تمامي ترانسفورماتورها خواهد بود.
خلاصه اختراع :مدار جبرانگر و كاهش اضافه ولتاژ هاي فرورزنانسي در ترانسفورماتور در اين اختراع به طراحي و ساخت سيستمي پرداخته شده كه قابليت شناسايي و رفع پديده ي فرورزنانس در شبكه هاي قدرت را دارد. اين سيستم متشكل از كه مدار مغناطيسي كوپل شده متشكل از چهار سيم پيچي مي باشد كه سيم پيچ اصلي به صورت موازي با شبكه قدرت قرار داده مي شود. دو سيم پيچ ديگر وظيفه تشخيص پديده در سيك هاي منفي و مثبت را دارند كه اين عملكرد را با به كار گيري از ديود هاي سريع و خازن و ديود زينر انجام مي دهند. سيم پيچي پيچ ديگر نيز وظيفه كنترل اضافه ولتاژ را دارد كه اين عمل را به وسيله سوئيچ هاي الكترونيكي و خازن جبرانگر انجام مي دهد. به طور كلي سيستم اختراع شده به محض تشخيص اضافه ولتاژ سبب تزريق جريان شديد به سيم پيچ جبرانگر مي گردد و اين جريان سبب افت ولتاژ شديد در سيم پيچ موازي با شبكه مي گردد.
طراحي و شبيه سازي يك كنترل كننده جريان خطاي هيبريد موضوع اين اختراع مي باشد. اين كنترل كننده با استفاده از يك المان ابررسانا، وقوع جريان خطا را تشخيص داده و با منحرف نمودن جريان خطا به سمت راكتور محدود كننده، امكان محدودسازي جريان خطا را فراهم مي نمايد. علاوه براين با استفاده از ادوات الكترونيك قدرت تعبيه شده در اين كنترل كننده، مي توان جريان خطاي محدود شده را در بازه ي معيني نيز كنترل نمود. با توجه به تغييرات وسيع جريان اتصال كوتاه در سطح يك ريز شبكه الكتريكي (ميكروگريد) كه ناشي از مودهاي عملكرد متصل و جدا از شبكه و نيز ورود و خروج مكرر DG ها مي باشد، برقراري هماهنگي حفاظتي براي آن كار دشواري است. لذا با توجه به امكاناتي كه اين كنترل كننده جريان خطا در اختيار قرار مي دهد، هماهنگي حفاظتي ميكروگريد بصورت مطلوبي قابل دستيابي مي باشد. اين تجهيز كه بي نياز از هرگونه ارتباط مخابراتي است با قرار گرفتن در باس PCC ميكروگريد، جريان خطاي تزريقي از سمت شبكه را در بازه ي معيني محدود مي نمايد و به دليل بازيابي سريع المان ابررسانا، امكان عملكرد به همراه ريكلوزر را نيز دارا مي باشد.
موارد یافت شده: 5